Vetzuren zijn denk ik een ondergeschoven kindje in vergelijking met vitaminen, mineralen en eiwitten, terwijl ze minstens zo belangrijk zijn. Onze hersenen hebben een sterke behoefte aan vetzuren voor een goede groei en ontwikkeling en het is uitermate belangrijk voor het centrale zenuwstelsel. Met name voor kinderen waarvan de hersenen nog volop in ontwikkeling zijn, zijn vetzuren essentieel.

Voed jij jezelf en je kind met voldoende vetzuren?

Ik denk dat wij ouders zo goed mogelijk ons best doen om onze kinderen gezond te laten eten, maar de kans is aanwezig dat er toch een tekort ontstaat aan bepaalde belangrijke voedingsstoffen. Kinderen hebben periodes dat ze bepaalde voedingsmiddelen niet willen eten. De kwaliteit van ons eten is vaak ook ver te zoeken. Neem bijvoorbeeld vis. Vette vissen, zoals haring, makreel, sardientjes zijn de belangrijkste voedingsbronnen als het gaat om omega-3 vetzuur. Maar hoe vaak eten jullie vis? En waar koop jij je vis? De vis uit de supermarkt kan erg vervuild zijn en daarmee belast je extra het lichaam. Over het algemeen is het gehalte omega-3 in vette vis tegenwoordig veel lager dan voorheen. En er is ook nog een verschil tussen gekweekte vis en wilde vis.

Laten we kijken of jij of jouw kind wellicht een vetzuurtekort heeft. Het is moeilijk om eenduidig te kunnen constateren of je kind een vetzuur te kort heeft, omdat de symptomen ook wellicht voort kunnen vloeien uit een andere oorzaak, toch wil ik deze symptomen aan je meegeven zodat je een idee hebt.

  • Concentratie- en geheugenproblemen. Een mistig gevoel in het hoofd
  • Angst- en spanningsklachten, driftbuien, (over)gevoelig.
  • Slaapproblemen
  • Zeer dorstig en veel plassen.
  • Ruwe en droge huid. Broze nagels en haar.
  • Eczeem, hooikoorts, astma
  • Moeite met lezen, gevoelig voor sterk licht.

Herken je de symptomen bij jezelf of bij je kind? Zo ja, dan zou ik zeker even verder lezen. Zo niet, dan kan het geen kwaad om ook verder te lezen. Een tekort wil namelijk niet altijd direct klachten geven. En met de slechte kwaliteit vis tegenwoordig denk ik dat het geen kwaad kan om het gros van de volwassenen en kinderen een Omega-3 boost te geven in de vorm van visolie.

Welke visolie?

Voor mijn boek “Ontspannen slapen voor Nieuwetijdskinderen” ben ik op zoek gegaan naar een goede kwaliteit vis- of  algenolie. Ik wil mijn toekomstige lezers graag een goed product aanbevelen. Ik kwam na veel lezen en proberen uit bij Arctic Blue. Ryan (4 jaar) en ik hebben samen twee verschillende soorten visolie uitgeprobeerd van Arctic Blue.

Kids Omega-3 smoothie
Zelf bestelde ik eerste de gratis proefverpakking “Kids Omega-3 smoothie met vitamine D” via de website www.arctic-blue.com.  Ik had verwacht dat ik een of twee sachets zou krijgen, maar ik kreeg genoeg voor maar liefst twee weken. De omega-3 smoothie heeft een aantal pluspunten, maar ook een paar minpuntjes.

Pluspunten
Het bevat naast de belangrijke omega-3 DHA ook vitamine D wat essentieel voor ons lijf is en waar we in Nederland ook snel een tekort aan kunnen hebben. De omega-3 smoothie is geschikt voor vegans, omdat het geen visolie maar een algenolie is.

Minpunten
De smaak vonden wij persoonlijk niet lekker. Je doet je kind met deze Omega-3 smoothie geen groot plezier denk ik. Ryan trok direct een vies gezicht en zelf vond ik er ook geen prettige nasmaak aan zitten. Deze smoothie is ook eigenlijk bedoeld om door een gezond sapje of yoghurt te mengen, maar daar trapte Ryan niet in. De smaak kwam er een beetje doorheen en hij liet het mooi staan.

De omega-3 smoothie bevat een aantal ingrediënten waarvan ik geen gat in de lucht spring. Bijvoorbeeld maltodextrine en xylitol, een synthetisch zoetmiddel en sorbinezuur, een conserveermiddel.

Visolie kind met vitamine D (Favoriet en sterk aanbevolen)
Ik heb contact gezocht met de directeur van Arctic Blue, Ludo van der Wiel. Een leuk telefoongesprek volgde, we bespraken een aantal ideeën en ik gaf aan dat mijn zoontje niet zo tevreden was met de omega-3 smoothie. Ludo stuurde daarom een andere visolie naar ons op en dat was de “Visolie kind met vitamine D”.  De volgende dag kreeg ik het al bezorgd en zowel Ryan als ik waren erg benieuwd naar deze olie.

Verpakking
De uitstraling van de verpakking vind ik verfrissend en nodigt uit. Bij de fles is een plastic lepeltje gevoegd zodat je de juiste hoeveelheid kan afmeten en geven aan je kind of aan jezelf. Het lepeltje kan je prima in de vaatwasser mee laten draaien na gebruik. De fles met visolie zet je na opening in de koelkast en is nog minimaal 3 maanden houdbaar.

De olie
Het is een hele fijne olie met een prettige smaak, er is een natuurlijke sinaasappelsmaak aan toegevoegd. Ryan vindt deze visolie zelfs erg lekker en ik moet toegeven dat ik dat ook vind. De visolie proeft niet naar vis, maar heeft ook geen overheersende sinaasappelsmaak. Uitermate blij ben ik dat er geen slechte e-nummers in zitten of andere toevoegingen die ik er liever niet in zie. Ook deze olie bevat naast Omega-3, vitamine D. Met een lepeltje van deze olie zit je al aan de 100% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Twee vliegen in een klap dus.

Duurzaam
Niet onbelangrijk, deze visolie wordt verkregen via duurzame visserij. De olie wordt gemaakt van snijresten van de kabeljauw. Er wordt dus geen extra vis gevangen voor deze olie. Visolieproducten van andere producenten gebruiken soms wel 30 ansjovissen voor een visolie capsule. Arctic Blue niet en heeft het MSC – certificaat voor duurzame visserij.

Kosten
Een fles “Visolie kind met vitamine D”  van 150 ml kost €17,95 en je doet er een maand mee bij gebruik van een lepel per persoon per dag. Er komen geen verzendkosten bij, de fles wordt gratis thuisbezorgd. Minpunten kan ik niet ontdekken!

De pluspunten op een rij

Visolie kind met Vitamine D bevat;
Omega -3 EPA/DHA en 100 % ADH Vitamine D

Is goed voor;
Hersenen
Hart
Spieren / botten
Gezichtsvermogen
Weerstand

Verder;
Ideaal voor kinderen
Fijne smaak
Geen synthetische toevoegingen
Duurzaam
Gratis thuisbezorgd
Snelle levering
Handig lepeltje bijgevoegd
Arctic Blue is goed bereikbaar en heeft een uitstekende en vriendelijke service

Via de website www.arctic-blue.com kun je een gratis proefverpakking van de “Kids omega smoothie met vitamine D” aanvragen, deze wordt gratis thuisbezorgd.

Ben je direct overtuigd van de “Visolie kind met vitamine D” dan kun je deze bestellen in de shop van Arctic Blue. Er is ook een zeer voordelig “Visolie kind duopak” voor slechts €19,95. Alle producten van Arctic Blue worden gratis verzonden.

Tagged: algenolie, angst, arctic blue, bros haar, broze nagels, concentratieproblemen, driftbuien, duurzaam, geheugenproblemen, gratis, hart, hersenen, ogen, omega-3, slaapproblemen, vetzuur, vis, visolie, vitamine d