Ryan heeft als baby helaas ook darmkrampjes moet ervaren. Mijn kleine lieve baby was overdag een tevreden mannetje, maar ’s avonds kreeg hij heftige pijnaanvallen door darmkrampjes.

Elke avond hadden we alle natuurlijke tips die we al wisten en hadden opgezocht wanhopig toegepast, maar we konden het niet langer aanzien dat ons kleine mannetje zoveel pijn had van die verschrikkelijke darmkrampjes. Met tranen in onze ogen probeerden we Ryan van zijn pijn af te helpen. Het enige wat verlichtend werkte was een lekker warm badje. Totaal uitgeput viel hij vaak in de tummy tub, ondersteunend door mijn liefdevolle moederarmen, in slaap.

Ryan in de tummy tub om de pijn van darmkrampjes te verlichten

Ryan in de tummy tub om de pijn van darmkrampjes te verlichten

Ik heb vaak gehoord dat darmkrampjes er bij horen, maar ik verkreeg het niet over mijn hart om mijn mannetje met deze pijn te laten leven de komende maanden. Uit wanhoop heb ik ook een bezoek aan de huisarts gebracht. Een hele lieve vrouw die graag meedenkt en toegewijd is, maar bij haar kwam ik helaas niet verder dan een recept voor lactulose. Een onnatuurlijk gefabriceerd middel wat helpt om de stoelgang te stimuleren, maar dit chemische goedje wilde ik echt niet aan mijn kind geven en lactulose helpt niet tegen darmkrampjes. Op internet lees je over infacol, maar ook dat is een chemisch goedje die daarnaast juist averechts kan werken.

“Een geschenk uit de hemel!”

Ik ben toen verder op onderzoek gegaan tot ik ineens in de natuurwinkel liep en probiotica speciaal voor baby’s zag staan, bij mij ging er een alarmbelletje rinkelen. Van probiotica wist ik al dat het goed voor de darmflora is, maar zou het ook bij darmkrampjes helpen?! Ik informeerde bij de verkoopster en ploos toch nog even het internet uit. Nog niet veel informatie, maar de recensies waren goed. Ik kocht de Orthiflor Start van Orthica.

Ik noem het een geschenk uit de hemel! Ik startte direct met de probioticapoeder en hoewel er wordt aangegeven dat het een inwerkingstijd heeft van 2 dagen tot een week, werkte het bij onze Ryan direct. Zonder pijn, volledig ontspannen viel hij als een blok in slaap en sindsdien heeft hij geen darmkrampjes meer gehad. Ik ben nog steeds blij dat ik dat heb kunnen doen voor mijn kleine mannetje!

Ik ben de probiotica blijven gebruiken tot Ryan 2 jaar was, de darmen zijn tot de leeftijd van 2-3 jaar nog volop in ontwikkeling en kunnen dus best wat ondersteuning gebruiken.

Welke probiotica kun je nemen voor je baby

Er zijn verschillende merken en varianten van probiotica. Let op het volgende bij de aankoop van probiotica voor je baby.

1. Is het speciaal voor baby’s en/of jonge kinderen

2. Is het zoveel mogelijk vrij van onnatuurlijke toevoegingen. Meestal staat dit erbij: Vrij van gluten, lactose, soja-eiwit, sacharose, synthetische conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. Geschikt voor vegetariërs.

Voorbeelden van een goede probiotica

Orthiflor Start van Orthica

Voor gebruik altijd de gebruiksinformatie op de verpakking lezen

Wat kun jij doen om darmkrampjes te voorkomen

Een goede darmflora: Zorg zelf voor een goede darmflora tijdens je zwangerschap door gezonde voeding tot je te nemen en gebruik eventueel probiotica ter ondersteuning

Een natuurlijke bevalling: Als een baby door het geboortekanaal geboren wordt, komt hij in contact met de vaginaleflora en ook wat van de darmflora en geef je als moeder al goede bacteriën mee. Een keizersnede is soms noodzakelijk, maar dat maakt het extra belangrijk om je kindje op een andere manier een goede darmflora te geven en dat kan door middel van probiotica ter ondersteuning.

Borstvoeding geven: Via borstvoeding krijgt de baby ook een belangrijke bacteriestam mee. Daarnaast is borstvoeding veel vriendelijker en gezonder voor de darmpjes van je baby dan flesvoeding.

Wanneer kun je probiotica nog meer gebruiken?

Probiotica is er niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Probiotica kun je eigenlijk altijd gebruiken en helpt bij het ondersteunen van een goede darmflora. Maar het is zeker raadzaam om het te gebruiken bij, obstipatie, diarree, een verminderde weerstand, bij gebruik van antibiotica en bij eczeem en allergieën.

Tagged: allergieen, antibiotica, baby, baby’s, babykwaaltjes, borstvoeding, buikpijn, darmen, darmflora, darmkrampjes, diarree, eczeem, flesvoeding, holistisch, huilen, kinderen, kwaaltjes, mama, obstipatie, ontroostbaar, pijn, probiotica, tips, weerstand