Een ode aan mijn ouders en alle andere lieve opa’s en oma’s. Omdat de liefde van een opa en oma heel mooi en waardevol is.

Als ik mijn ouders samen met Ryan zie, dan word ik helemaal warm van binnen. Ik besef mij dat ik geluk heb met een vader en moeder die net zo onvoorwaardelijk van mijn kind houden als ik dat doe.

Ryan drukt popelend op de deurbel en vol verwachting en opwinding staat hij bij de voordeur tot er open wordt gedaan. Dan zie ik 3 paar ogen stralen. De donkere ogen van mijn vader die alles behalve donker zijn. Zijn donkere ogen stralen licht als hij Ryan ziet. De blauwe ogen van mijn moeder die lachen en 1 en al liefde zijn als ze Ryan in haar oma-armen mag sluiten. Ryan die zijn grote blauwe kijkers nog groter maakt en zijn lieve lach die steeds breder wordt als hij opa en oma ziet.

Oma Ingrid

Oma en opa liefde | De Holistische Mama | Joyce Blok

Hoe mooi is ook de rol die opa en oma mogen spelen. Ryan wordt door oma compleet in de watten gelegd. Zij zorgt dat al haar kleinkinderen niks te kort komen, er is altijd genoeg eten en drinken. Alle kleinkinderen hebben elk hun eigen gave bekers, bordjes, een eigen trommeltje met speciale lekkernijen. Maar het toppunt is de grote fantastische speelkamer! Opa en oma hebben de grootste slaapkamer in huis opgeofferd om er een speelkamer van te maken. Van lego, auto’s, blokken, poppen, barbies, puzzels, spelletjes, echt waar alles is er. Oma zorgt dat het haar kleinkinderen aan niets ontbreekt.

Ook de vele kaarten die zij stuurt van superhelden en idolen met lieve woorden er in mag niet ontbreken in dit verhaal. Een oma die meehuilt als haar kleinkind pijn of verdriet heeft, die slapeloze nachten heeft als het even niet goed gaat met een kleinkind. Deze oma die haar armen altijd open heeft staan, zodat ieder kleinkind zich in haar kan nestelen voor liefde en geborgenheid. Dat is pure en ware omaliefde.

Opa Wim

opa & oma liefde | De Holistische Mama | Joyce Blok

Mijn vader staat bekend als de avonturenopa, plaagopa, slaapopa en een vervelende fotograafopa. Mijn vader die 3 dochters kreeg, heeft nu naast 1 kleindochter 3 kleinzoons! Waar hij een meisjesvader was, is hij nu echt een jongensopa. Want wat gaat hij graag op avontuur met zijn kleinzoons. Op de fiets Den Haag ontdekken, boten kijken, door het bos struinen, stokken zoeken, blaaspijpen maken en pijltjes schieten. Op het strand banjeren en schelpen zoeken. Naar de dinosaurussen in Naturalis, naar ridders en kastelen of met de muzikale Ryan een gave gitarenwinkel bezoeken. Niets is te gek voor avonturenopa!

En van elke beweging die zijn kleinkinderen maken wordt een foto gemaakt. Het is inmiddels zo erg dat ze allemaal zeggen “Pfff nee opa niet weer een foto”. Ryan weet hoe opa moet luisteren en zegt gerust: “Houdt eens op, niet plagen opa”. Waarop opa weer op de grond ligt van het lachen. Dan overlaadt hij Ryan voor de zoveelste keer met knuffels en kusjes, totdat Ryan zucht en zegt: “Hoeft niet meer Opa”.

Na zo’n dag vol met avonturen is opa moe en dan gaat hij het liefst met al zijn kleinkinderen lekker op de bank liggen. Alle kleinkinderen hebben heel wat middagslaapjes in de armen van opa gedaan. Inmiddels doet alleen nog de jongste kleinzoon een middagdutje met opa op de bank, maar vaak is opa de eerste die in slaap valt.

Dank je wel pap en mam voor zoveel liefde!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tagged: liefde, oma, opa