Het is woensdag 11 januari 2017. Ik haast me naar het centrum van Den Haag. Ik heb afgesproken met Carola van der Heiden van Sprankelhart – Kracht in Eigenheid. We hadden online kennisgemaakt en Carola had op afstand al een mooie zielsafstemming met Ryan gedaan. Dit heeft niet alleen een enorme indruk op mij gemaakt, maar uiteindelijk ook een positieve impact op ons gezinsleven. Het bijzondere werk en de impact die het kan hebben moest ik voor mijn gevoel delen. Ik besloot daarom af te spreken met Carola en haar te interviewen.

Al lachend lopen we naar elkaar toe en er is eigenlijk al gelijk een superleuke klik. Ik zal het je eerlijk vertellen we hebben vooral heel veel gezellig gekletst. Wat ik heel bijzonder aan Carola vind is wanneer zij over haar werk en over kinderen praat, zij dit in prachtige woorden en zinnen kan omschrijven. Je voelt gewoon dat Carola dit met heel haar hart en ziel doet.

Wie is Carola?

Liefde voor het leven is wat mij drijft. Ik creëer mijn eigen pad. ‘Eigenwijs’ noemen ze dat ook wel. Mijn levensavonturen, lastig of leuk, brengen mij dichterbij mezelf. Geven mij meer sprankelkracht! Ik ben een heleboel-voeler. Een zielsverbinder! Daar word ik heel blij van. “Je bent niet in één hokje te stoppen”, is wat ik wel terugkrijg uit mijn omgeving. En dat klopt. Er zijn vele facetten die mij tot mij maken. Als ik het dan toch zou moeten samenvatten, komt het hier op neer. “Een spiritueel met een bohemian hart en m’n voeten stevig in de Hollandse klei.” Of, nou ja, zand dan, want ik woon vlak achter de duinen.

Mijn klanten ervaren mij als integer, liefdevol en open. Zij voelen mijn passie. Ik werk serieus en tegelijkertijd met humor. Openheid en verbinding vind ik heel belangrijk. Het contact met klanten is dan ook persoonlijk van aard. Echt een band van vertrouwen opbouwen, of het nu om een los zielsgesprek gaat of een traject. Ik ga diep in mijn werk, omdat ik het maximale eruit wil halen voor en met mijn klanten.

Luisterkindwerker, luisterkindmethode, lichtkinderen, sterrenkinderen, geboorte, geboortebegeleiding, baby, kind, preconceptie, zielsafstemming

Carola met dochter Yarah-Aelin. Foto gemaakt door: Laura van Deursen Photography

2. Jij bent luisterkindwerker en met je bedrijf Sprankelhart geef je zielsafstemmingen. Kun je daar misschien wat meer uitleg over geven?

Als Luisterkindwerker maak ik contact van hart tot hart. En daarmee van ziel tot ziel. Het hart is namelijk als de deur naar de ziel. Daarom ook de benaming zielsgesprek. Een vergelijking. Het is net als met radiogolven. Alle zenders zijn in de lucht, maar je hoort alleen degene waarop je afstemt. Leeftijd speelt daarbij geen rol. Ook niet of iemand leeft of aan de andere zijde is. Ziel is namelijk energie, en energie blijft. Dat dat zo is blijkt wel uit de vele zielsgesprekken die ik voer met mama’s rondom Kinderwens. De kinderen uit eerdere zwangerschappen, die vroegtijdig tot een einde zijn gekomen, komen met regelmaat langs. Met een boodschap voor mama, van liefde en verbinding. Over waarom ze weer naar hun sterrenthuis zijn gegaan. Het haalt voor de mama het rauwe randje van het verdriet af. Het brengt innerlijke rust en ruimte voor heling. Het opent.

Het mooie van dit werk is dat de ouder en/of het kind niet naar mij toe hoeft te komen. Een foto, geboortedatum en de vragen of situatieschets is voldoende. Zeker voor een kind is het een enorm voordeel dat het ongestoord de eigen dagelijkse routine kan leven.

3. Met welke redenen kunnen ouders een zielsgesprek/ zielsafstemming bij jou aanvragen?

Alle Luisterkindwerkers hebben hun eigen specialiteit. Ik heb gekozen lichtkinderen en hun ouders te begeleiden. Lichtkinderen zijn voor mij alle sensitieve, heldere kinderen van deze tijd. Een volwassene kan net zo goed een lichtkind zijn als een peuter. Als echt lichtkind blijf ik in mijn werk dan ook dichtbij mijzelf. Aanleidingen om een zielsgesprek of -traject aan te vragen zijn zo breed als het leven zelf.

Als je kind vastloopt
In jouw geval was jullie zoon Ryan de aanleiding. Hij zat niet lekker in zijn vel, wat zijn weerslag had op zijn eigen welzijn, dat van jullie gezin en relatie. Wanneer een kind vastloopt. In zichzelf, het gezin of de maatschappij is dat de hoofdreden dat ouders een gesprek aanvragen. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: lastig gedrag, hechtingsproblemen, voedselintolerantie, schoolproblemen, ingewikkelde gezinsdynamiek, onverklaarbare of irrationele angsten, alle (dreigende)etiketten als hsp, hoog-intelligent, adhd en autisme, huilbaby’s, nachtmerries, niet zindelijk worden, ontwikkelingsachterstanden, slechte relatie tussen ouder en kind, enzovoort.

Kinderwens, zwangerschaps-, geboortebegeleiding
Ook krijg ik veel aanvragen binnen rondom Kinderwens en zwangerschap- en geboortebegeleiding. Van koppels bij wie het niet wil lukken en inzicht wensen wat er mogelijk nog voor zit. Of stellen die overwegen een vruchtbaarheidstraject aan te gaan of juist de kinderwens los te laten. En mama’s die zo graag een -nog- diepere verbinding willen maken met hun kind, hier of aan de andere zijde. En natuurlijk ouders die met de baby-in-de-buik samen willen toeleven naar de geboorte en de verwerking.

Laura van Deursen Photography

Bodhi, de zoon van Carola. Foto gemaakt door: Laura van Deursen Photography

4. Je hebt niet alleen maar zielsgesprekken met kinderen, maar ook met ouders. Ik denk dat dat een hele goede aanvulling is. Hoe kun jij ouders helpen met een afstemming?

Ik ben er zeker ook voor – toekomstig – ouders. Wanneer zij verlangen om te leven vanuit de leiding van hun hart in plaats van hoofd. We zijn echt in een tijd beland waarin dat nodig is. Oude systemen werken niet meer. Zeker in begeleiding van kinderen. Het is tijd om alle oude pijnen, overtuigingen, angsten en nare herinneringen los te laten. Zodat je al navigerend op je hart, jou gewenste werkelijkheid creëert.  Stel, je draagt als ouder belasting mee in je systeem dat is gelinkt aan je familielijn. En je heelt dit in jezelf. Dan heel je 7 generaties terug en vooruit. Besef eens welk cadeau, welke bevrijding je je -toekomstige- kinderen hiermee geeft!

Familieverbond
Het gezin is als een systeem en voorbeeld van hoe mensen tot elkaar verhouden en de wereld werkt. Wanneer het gezinssysteem optimaal functioneert kunnen alle gezinsleden dat ook. En wanneer je kind lekker in zijn vel zit, en jij als ouders weet welke rol je daarin speelt, draagt dat weer bij aan het optimaal functioneren van het systeem.

Ouder en kind vervullen een verschillende rol, maar zijn op zielsniveau gelijkwaardig. De spiegel die het kind ouders voor kan houden is vaak loepzuiver en altijd vanuit liefde gegeven. Een kind ziet namelijk altijd zijn ouders graag gelukkig en heeft het beste met de relatie voor. Hoe pijnlijk de situatie ook kan zijn.

Wat ik terugkrijg van ouders is dat het hen helderheid heeft gebracht. En handvatten om het gewenste te verankeren in het dagelijks leven. Ouders zien dat hun kind weer lekker in zijn vel zit. Lastig gedrag, slaapproblemen, uitdagingen op school, hechtingsissues enzovoort lossen op en verbeteren. Gezinnen groeien naar elkaar toe en functioneren meer in eenheid. Ook brengt het ouders heling op hun eigen pijnstukken.

5. Het lijkt mij heel bijzonder als jij een zielsgesprek mag aangaan. Is er een zielsgesprek die voor jou heel speciaal is?

Ik voel diepe dankbaarheid dat ik dit mag doen.. Of het nu gaat om thema’s rondom Kinderwens, Geboortebegeleiding & Verwerking, Kinderbegeleiding of Familieverbond, ik maak ze met evenveel passie en liefde. Wat mij elke keer weer diep ontroert, is het schrijven van boodschappen van zielenkinderen, sterrenkinderen en baby’s-In-de-buik aan hun mama’s en papa’s. Zonder uitzondering zijn dit ware liefdesbrieven, ongeacht de omstandigheden, ervaringen en emoties van de ouders.

Ik merk dat het langer meelopen met een kind en/of gezin mij veel vreugde geeft. Van gezinnen krijg ik terug dat het voor hen heel waardevol is. Er is echt sprake van een vertrouwensband en de zielsgesprekken gaan diep.

6. Wat is jouw missie met Sprankelhart? Wat wil jij teweeg brengen met jouw prachtige afstemmingen?

Als levensgids en ambassadeur voor Lichtkinderen luister ik liefdevol en hang lantaarntjes op langs jouw pad, dat van je kind of je gezin. Waardoor jij bewuste verbinding met je ware zelf maakt, ballast loslaat, heelt wat nodig is en kracht in eigenheid ontwikkelt. Je bent dieper thuis in jezelf, verbonden met de stem van je hart. Zodat je in liefdevolle verbinding met jezelf én anderen, de stralende ster in je leven bent. Wanneer jij straalt, maak jij de wereld een beetje mooier en lichter. En laat dat nu net mijn missie zijn: Jou te laten sprankelen en zo licht brengen naar aarde.

Luisterkindwerker, luisterkindmethode, lichtkinderen, sterrenkinderen, geboorte, geboortebegeleiding, baby, kind, preconceptie, zielsafstemming

Carola met haar gezin. Foto gemaakt door: Laura van Deursen Photography

7. Heeft deze methode ook voor jou persoonlijk je leven veranderd? Of een andere kijk op het leven gegeven?

Als echt lichtkind weet ik niet anders dan dat de onzichtbare wereld een deel van mijn werkelijkheid is. De Luisterkindmethode heeft mij gereedschap in  handen gegeven om daadwerkelijk mensen te begeleiden op hun pad. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn missie, mijn passie leef. Elke dag meer vanuit de leiding van mijn hart.

Nadat Luisterkind een aantal maal zachtjes bij mij had aangeklopt via boeken en artikelen, gaf de doorslag om aan de opleiding te beginnen een zielsgesprek met mijn dochter waarvan ik toen zwanger was. Hetgeen wat ik vermoedde over de band tussen haar en haar grote broer, kwam in het verhaal helemaal aan de orde. En meer dan dat. En ik heb inzicht en bevestiging gekregen in het verhaal rondom hun sterrenzusje. Dat zij echt een drie-eenheid vormen. Magisch mooi te lezen en bevestigd te krijgen dat een band nooit verloren gaat..

8. Wat zou je tenslotte nog willen meegeven? Of heb je nog een mooi citaat die je graag wilt delen?

Jouw kind is perfect in zijn of haar essentie. Jullie zijn bij elkaar met een reden. Leraar van en voor elkaar. Licht langs elkaars levenspad, maakt dat jullie liefdevol met elkaar kunnen verbinden. Vraag de oplossing niet aan een ander. Het antwoord zit in jezelf. Altijd.

Vorig jaar zomer heb ik de hulp van Carola ingeroepen. Na een heftig jaar zag ik dat Ryan niet lekker in zijn vel zat. Volgende week vrijdag vertel ik wat Carola voor ons heeft betekend. Wil jij meer weten over het prachtige werk wat Carola doet of wil je direct een afspraak maken? www.sprankelhart.nl

Tagged: baby, geboortebegeleiding, interview, kinderen, kinderwens, lichtkinderen, ouderschap, sterrenkind, zwangerschap