Lieve medemamJoyce | De Holistische Mamaa,

Ik ben zo blij dat jij op mijn site terecht bent gekomen! Ik zou je het liefst willen opbellen en je’alles willen vertellen wat ik weet. Wat jij voor jezelf en voor je kind kan betekenen. Helaas is dat onmogelijk om dat bij elke lezeres te doen, want die tijd heb ik als ondernemende moeder niet.

Ik kan je wel vertellen dat mijn blogs superleuk en leerzaam zijn. Ik weet dat jij al een geweldige en fantastische liefdevolle moeder bent en er alles aan doet om jouw kind gelukkig te maken, maar soms loop je tegen dingen aan en mag je best om hulp vragen. Niet jezelf voor je kop slaan, hulp vragen is geen falen, is geen schande. Geen enkele moeder is perfect, dat ben ik ook niet. Ik ben een moeder met vallen en opstaan.

Ben je een beetje nieuwsgierig geworden naar wie ik ben? Het is toch best fijn om te weten wie er nou precies achter deze site en deze blogs zit, toch?  Ik ben 32 jaar en kan heel veel vertellen over mijn leven, maar het lijkt mij fijn voor jou dat ik hier niet een heel boek over mezelf ga schrijven. Je zult in mijn blogs vaak genoeg situaties uit mijn leven tegenkomen en daar zal ik vrij open in zijn, juist om mijn ervaringen met jou te delen. Zodat jij hier van kan leren of ideeën kan opdoen.

“Ook kon ik nogal een klein stressmevrouwtje zijn”.

Als kind was ik veel gevoeliger dan andere kinderen en cijferde ik mezelf compleet weg om leeftijdsgenootjes maar te kunnen helpen. Zelf om hulp vragen durfde ik niet. Ik trok mij alles aan en had altijd medelijden met anderen. Mijn moeder zei altijd: “Jij moet maatschappelijk werkster” worden. Daarnaast was ik ook nog eens een uberperfectionist en legde ik dus de lat verschrikkelijk hoog voor mezelf op school. Overal wilde ik tienen voor halen of de beste in zijn. Als ik een keer 8 had gehaald of werd een keer niet als eerste meisje gekozen bij de gym, was ik teleurgesteld of had ik het idee dat ik gefaald had. Ook kon ik nogal een klein stressmevrouwtje zijn, wat ik overigens niet van een vreemde had. “Een blokkenkwaal” noemen wij dat thuis altijd. Maar goed dat alles is natuurlijk totaal niet te doen voor een kind en dat heeft me ook uiteindelijk opgebroken jaren later.

Mijn zorgzame kant heeft mij in de richting van de psychiatrie geduwd. Tot mijn 20ste heb ik in de thuiszorg gewerkt als huishoudelijk hulp bij mensen met een psychiatrische achtergrond. Daarna heb ik van mijn 20ste tot aan mijn 26ste in een grote psychiatrische instelling gewerkt. Ik vond het altijd een eer om hier te mogen werken. Ik heb ontzettend veel geleerd en ik kon mijn vaardigheden en zorgzame kant optimaal benutten. Toch heb ik daar ook wat heftige en vervelende situaties meegemaakt en stuitte ik op behandelmethodes waar ik grote vraagtekens bij had.

Wat er met mij is gebeurd

Ondanks ik op jonge leeftijd zowel privé als op het werk het een en ander al had meegemaakt, had ik over het algemeen een vrij zorgeloos leventje tot mijn 22ste jaar. Maar ik vergeet nooit meer die ene dag waarop alles veranderde voor mij. Op een ochtend in 2007 kreeg ik plots een paniekaanval. Deze aanvallen kwamen uiteindelijk steeds vaker en duurder ook langer. Het leek wel of ik er niks tegen kon doen tot het mijn hele leven ging beheersen. Ik bleef steeds vaker thuis, mijn angsten werden steeds erger en ik dacht continue dat ik lichamelijk van alles mankeerde. Het onwel voelen duurde op een gegeven moment de hele dag, ik sliep nauwelijks waardoor ik overdag helemaal opgebrand was.

Ik besloot dat dit niet langer kon, maar ik wilde pertinent niet aan de medicatie (bijvoorbeeld antidepressiva) Ik zag in de psychiatrie wat medicatie met je kan doen. Soms helpt het mensen, maar het kan ook averechts werken en dan heb ik het nog niet over de bijwerkingen. Medicatie is naar mijn mening over het algemeen symptoombestrijding. Als je ergens vanaf wilt komen, moet je het bij de kern aanpakken. Hoe kon het nou dat ik plots deze angstklachten in mijn leven had geroepen?

Ik besloot mijn heil in het alternatieve circuit te zoeken en dat is de beste beslissing die ik ooit genomen heb. Ik had een hele lijst aan klachten, ik was lichamelijk en geestelijk op. Ik had continue heftige hoofd- en nekpijnen, zenuwpijnen en angstklachten. Toentertijd was ik nog niet helemaal thuis in de alternatieve geneeswijze, dus was het even een zoektocht voor mij om de juiste behandelingen/therapieën te vinden, maar ik kan je vertellen… ik ben er helemaal bovenop gekomen! Het was af en toe confronterend, maar het was een hele mooie reis.

Mijn zoontje Ryan

Eind 2012 leerde ik mijn huidige partner Roger kennen en in 2013 mochten wij al onze zoon Ryan verwelkomen. Een zwangerschap en bevalling uit een boekje en een mooi mannetje die wij direct in ons hart sloten.

Ryan

Tijdens mijn zwangerschap en in de opvoeding van Ryan heb ik veel gebruik gemaakt van alternatieve en spirituele behandelingen. Ryan is nu 3 jaar en het is een knap, lief, ondernemend, actief, energiek, maar ook een gevoelig en temperamentvol mannetje. Ik heb met Ryan veel meegemaakt en daarom ook weer gebruik gemaakt van het alternatieve circuit en dit heeft zulke mooie, bijzondere resultaten opgeleverd. Ik ben nog elke dag dankbaar dat ik mijn weg in de wereld van het alternatieve en  het spirituele heb mogen vinden.

Ik schrik er van als ik zie en hoor hoe makkelijk artsen medicatie voorschrijven. Zelfs bij baby’s en jonge kinderen doen ze vaak niet moeilijk over lactulose of antibiotica. Je denkt of hoopt op zijn minst dat je huisarts het beste met jou en je kindje voor heeft en dat zal ook vast zo zijn, maar zij gaan puur uit van de reguliere zorg. Het voorschrijven van medicatie kan echt niet altijd voorkomen worden, maar er zijn zoveel mogelijkheden die niet schadelijk zijn. Waarom zoveel chemische troep in jouw lichaam of dat van je kind toestaan? Dat is echt vaak helemaal niet nodig.

Je bent misschien al een beetje bekend met alternatieve behandelingen of misschien nog helemaal niet. Ik ben al heel blij dat jij hier op mijn site bent en dit leest, dat betekent dat jij op zoek bent naar het allerbeste en mooiste voor je kind, maar ook voor jezelf. Haal eruit waar jij achterstaat, waar jij en jouw kind baat bij hebben.

Onvoorwaardelijke liefde voor een kind

De dag dat Ryan geboren werd heeft van mij een ander mens gemaakt. Ik voelde echt een onvoorwaardelijke liefde, een moederinstinct en een oergevoel. Ik werd een hele bewuste moeder. Hoewel ik veel standaard adviezen gelezen had, ging ik toch compleet mijn eigen eigenwijze weg in. Ik ging mijn moedergevoel achterna.Het kwam niet in mij op om mijn kleine baby huilend weg te leggen in een bedje, ik ging bewust kijken naar zijn behoeftes. En niet alleen naar eten en verzorging, maar ook naar emotionele behoeftes. Ik ging mij verdiepen in verschillende opvoedstijlen, heb wetenschappelijke onderzoeken gelezen, sloot mij bij andere moeders aan die dezelfde methodes hanteerde. Ik vertrouwde compleet op mijn eigen gevoel, maar ik houd van onderzoeken en analyseren.

Voor ikzelf moeder werd had ik geen idee van deze hele wereld, maar nu is het een levenswijze en een levensdoel van mij. Ik merk dat het pijn doet, dat ik intens verdrietig word als ik hoor of lees dat baby’s weggelegd worden, waar liefde niet de boventoon wordt, waar laten huilen een norm is geworden.

Mijn missie!

Ik hou van kinderen, ze zijn in mijn ogen onschuldig, puur, pure liefde, ze zijn de toekomst voor onze  wereld. Een liefdevolle opvoeding met een goede lichamelijke en geestelijk gezondheid is het recept voor een gelukkige volwassene. Als wij moeders onze kinderen liefdevol opvoeden en hen op een natuurlijke manier begeleiden naar een goede en lichamelijke gezondheid (zover dat kan uiteraard) dan zijn wij de stichters van een nieuwe, mooie en liefdevolle wereld.

Ik dank je voor het lezen van mijn verhaal en ik hoop dat jij met mij dit wil geven aan onze kinderen!

Met liefde,

Joyce Blok | De Holistische Mama

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ontspannen slapen voor nieuwetijdskinderen

Ontspannen slapen voor nieuwetijdskinderen

Volg mij op fb

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar