Ja HEEEEERLIJK en zo normaal!  Ja zo sta ik er nu eenmaal in. Ik gooi opmerkingen als “Maar hoe doe je dat dan met je seksleven?”  en  “Daar verwen je je kind toch onwijs mee, straks wil hij niet meer in zijn eigen bed slapen” direct in het prullenbakje in mijn hoofd.

Ik sta altijd open voor advies, een andere kijk of een tip, nou ja bijna altijd. Ik doe ook vaak vooral mijn eigen zin. Ik ben nogal koppig, maar in dit geval is dat een hele goede eigenschap, want ik laat me niet onzeker maken omdat anderen vinden dat ik mijn kind naar zijn eigen bed moet dirigeren.

Waarom zou je je kind dat niet gunnen

Waarom wordt er toch zo’n issue van gemaakt van dat samen slapen? Het is juist heel normaal en natuurlijk. Ik kan mij als kind herinneren hoe heerlijk ik het vond om bij mijn ouders in bed te liggen. Ik voelde me daar het veiligst en het bed van papa en mama slaapt altijd het fijnst op de een of andere manier.

Er zijn genoeg volwassenen die bang zijn in het donker. Ik vind het ook niet fijn als ik alleen in het donker ben. Laat staan baby’s en kinderen. Can you blame them? Kinderen willen altijd aandacht en liefde van hun ouders, ja ook ’s nachts. Ze voelen zich namelijk fijn en veilig bij jou. Waarom zou je je kind dat niet gunnen. En als je zegt dat je niet goed kunt slapen met je kindje in je bed, dan kun je nog altijd zijn bed tegen de jouwe aanschuiven. Voor baby’s heb je zelfs speciale co-sleepers.

Dankzij mijn geweldige kraamhulp
Ik ben zo blij dat ik tijdens mijn kraamweek een superfantastische kraamhulp had, Esther. Zij heeft mij het vertrouwen gegeven dat samen slapen juist veilig en goed is. Ik was namelijk bang dat ik op Ryan zou gaan liggen of iets in die geest, omdat je gek wordt gemaakt met verhalen over wiegendood. Als je het samen slapen goed doet, dan is het juist heel veilig. Nog veiliger dan je kind in zijn eigen bed laten slapen. Ryan heeft zelfs de eerste weken op mijn borst geslapen. En ik vond het super met borstvoeding geven, ik hoefde mijn bed niet uit ’s nachts en ik kon slapend borstvoeding geven. De natuur heeft het nou eenmaal zo geregeld.

“Ik wist dat dat mijn moederinstinct was”

Ik heb 1 keer gehad dat Ryan om de een of andere reden naast ons lag in een campingbedje. Ik had hem blijkbaar daar even neergelegd en ben toen in slaap gevallen. De volgende ochtend werd ik wakker met Ryan tussen mij en Roger in. Ik heb dus ’s nachts blijkbaar gemerkt dat Ryan niet naast me lag en heb hem toen slapend tussen ons in gelegd. Roger schrok daar even van,  maar ik niet. Ik wist dat dat mijn moederinstinct was.

Ben je ook geïnteresseerd in samen slapen, maar wil je weten hoe je dit zo veilig mogelijk kan doen?

Raadpleeg de adviezen van Professor James Mckenna.
En wordt ook lid van de facebook groep Veilig Samen Slapen.

 

Tagged: geborgenheid, james mckenna, kraamhulp, nabijheid, samen slapen, veilig samen slapen, veiligheid