Het overvalt me. Daar is plotseling het inzicht. Iets waar ik al die tijd al mee loop, maar totaal niet aan dacht dat dit mijn bevalling kon tegenhouden. Ik vertel aan Veronique dat ik voor mezelf en mijn kindje een bevalling wil in een rustgevende omgeving, maar dat mijn pleasegedrag dit compleet in de weg staat.

“Veronique helpt mij te kiezen wat voor mijn gevoel goed voelt”

Alles wat ik wens voor mijn bevalling heb ik kunnen regelen. Ik kan in de prachtige geboortekliniek in Den Haag bevallen.  Ik kan, zoals ik dat voor ogen heb, in een ontspannen omgeving bevallen. Maar mijn pleasegedrag zegt: “Ik gun het iedereen om bij mijn bevalling te zijn”. “Ik wil niemand voor zijn hoofd stoten, dus ik kies niet.” Maar ik ben tegelijkertijd wel bang dat er teveel mensen bij zijn en ik me niet compleet kan focussen op mijn bevalling. Niemand dringt zich op om bij de bevalling te mogen zijn, maar ik ben nou eenmaal een vrouw die anderen graag blij maakt.

Voilà! Nu snap ik waarom ik al 10 dagen overtijd loop. Mijn pleasegedrag en besluiteloosheid houdt mijn bevalling tegen. Veronique bevestigt dat dit de reden kan zijn. Veronique helpt mij te kiezen wat voor mijn gevoel goed voelt. Er is altijd een keuze en het is ten slotte jouw bevalling, dus jij bepaalt. Daarnaast helpt zij mij om alle verhaaltjes en verwachtingen die ik in mijn hoofd gemaakt had, los te laten. “Je denkt of verwacht misschien dat een bepaalt persoon op een bepaalde manier handelt of reageert, maar dat wil niet zeggen dat het ook zo gebeurd.” Alles wat Veronique zegt landt bij mij.

“We besluiten om er een rustig avondje van te maken. Maar…”

Ik haal opgelucht adem en zucht even diep uit, dat was toch wel weer een mooi inzicht en een opluchting dat ik nu een beslissing heb genomen. Ik neem afscheid van Veronique en ik zeg lachend: “Misschien tot vanavond of vannacht!”. Ik krijg nog een homeopathisch middel mee naar huis, passend bij het inzicht wat ik zojuist had.

Bij thuiskomst zie ik dat het 2 hele kleine pilletjes zijn, wit van kleur. Ik doe deze volgens de instructies in een grote fles bronwater en begin er kleine slokjes van te nemen. Roger en ik gaan na het eten lekker op de bank liggen om even bij te komen van deze dag. We besluiten om er een rustig avondje van te maken. Maar…

Volgende week maandag deel 3 van “Mijn bevallingsverhaal”.  Ben jij ook zo benieuwd of het gesprek en het homeopathische middel de bevalling opgang hebben geholpen.

Heb jij overtijd gelopen en heb je iets speciaals gedaan om de bevalling op een natuurlijke manier op te wekken?

Tagged: bevalling, bevallingsverhaal, geboortekliniek, Homeopaat, homeopathisch middel, inzicht, opwekken, overtijd, verloskundige