Ryan is Trolls fan, maar ik eigenlijk ook. Ryan en ik dansen altijd uitbundig op de liedjes van deze film met de vrolijke kleurtjes op de tv als achtergrond.  Bij ons begint de dag eigenlijk standaard met het liedje van Justin Timberlake  “Can’t stop the feeling”. Nu heb ik niet zo’n last van een ochtendhumeur, maar ik spring ook niet elke dag met 100% energie en vrolijkheid mijn bed uit. Zodra we dit liedje opzetten en we swingend door het huis gaan, gaat gelijk de happiness knop aan.

Ondanks dat deze film stukjes bevat die ik niet echt geschikt vindt voor kinderen (een trol graaft zichzelf in, in zijn eigen graf) zitten er ook weer leuke, grappige en zeker inspirerende stukjes en liedjes in. De film draait vooral om liefde en happiness die iedereen in zich heeft. Je omgeven met liefde en vreugde en je ware zelf zijn.

Het liedje True Colors van Cyndi Lauper heb ik in mijn leven al vele malen gehoord, maar heeft nooit iets bijzonders in mij teweeg gebracht. Totdat ik de Trollsversie zag en hoorde. Het blijft mij verbazen dat deze film iets in mij los heeft gemaakt.  Elke keer weer als ik deze versie, en dat gebeurt dagelijks op verzoek van Ryan, raakt het mij. Ik raak er ontroerd van.

True Colors – Je ware kleuren laten zien – jezelf zijn

True Colors – Je ware kleuren laten zien. Je echte zelf zijn. Dat is iets wat ik in mijn leven toch altijd vrij moeilijk heb gevonden. Ik heb mij altijd anders gevoeld dan mijn omgeving. En omdat ik mij anders voelde en bijna geen gelijkgestemden had in mijn omgeving, ging ik geloven dat ik raar was. Dus wat doe je dan, je gaat je anders voordoen, je gaat je aanpassen. En ik kan je zeggen, dat kun je jaren volhouden, maar niet de rest van je leven. Het kost ontzettend veel energie en daarom ga je jezelf ook wat meer afsluiten. Letterlijk en figuurlijk.

Ja ik houd ook echt wel van af en toe uitbundig doen, een feestje, gek doen, lachen. Ik ben van nature uberspontaan.  Dat is ook wie ik ben. Maar ik ben ook Joyce die leeft voor liefde, passie, spiritualiteit en alternatieve geneeswijze. Ik ben hooggevoelig, ik heb een temperamentje, ik ben een investigator, een detective, ik kan totaal niet tegen onrechtvaardigheid. Ik houd van schrijven, het verschil maken, moeders bewust maken, kinderen gelukkig zien. Ik geloof dat er meer is.

Als ik ergens binnenkom en ik ben niet zo spraakzaam, heeft dat vaak te maken met de energie die ik daar voel. Ik vraag er niet om, ik doe het niet met opzet, het overkomt me gewoon.

Ook in mijn opvoeding met Ryan sta ik er vaak anders in. Ook dan als je voor je gevoel jezelf steeds moet verdedigen of uit moet leggen waarom je het anders doet kost het veel te veel energie.

Dat is waarom het liedje mij zo raakt, omdat ik nu in een leerproces zit van jezelf zijn, je ware ik laten zien en dat jij mag zijn wie je bent en daar niet voor hoeft te schamen. Niet meer aanpassen, niet meer uitleggen waarom ik of jij iets doet. Jij mag jij zijn, ik mag ik zijn.

Ik doe mijn masker af…jij ook?

Tagged: film, happiness, je ware ik tonen, jezelf zijn, liedjes, liefde, trolls, true colors, vreugde