Het is zondagochtend 10 november 2013, ik ben al 10 dagen overtijd. Ik ben nog niet in paniek, maar een ingeleide bevalling wil ik toch zeker wel voorkomen. Mijn intentie is om de bevalling puur natuur te doen.

Controle in het ziekenhuis

Die dag staat een bezoek aan het ziekenhuis gepland. Een standaardprocedure als je 10 dagen overtijd loopt. Ik ga met mijn vriend Roger naar het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag, daar is ook de geboortekliniek gevestigd waar ik graag wil bevallen. Met de gedachte dat ik binnen een uurtje wel weer richting huis zou kunnen gaan, viel het een klein beetje tegen dat ik daar uiteindelijk de hele middag heb gelegen.

Een echo en een CTG is zo gemaakt zou je denken, maar niet als de dienstdoende arts tussendoor heel veel spoedgevallen heeft. Een beetje pech voor ons, maar ach wij hebben niets om ons zorgen over te maken, dus maken er met zijn tweeën het beste van.

Veronique mijn homeopathische verloskundige

Het is 16:00 uur als ik gebeld wordt door 1 van mijn verloskundigen, Veronique. Veronique is een verloskundige met een specialisme. Ze is namelijk ook homeopaat. Ze vraagt hoe het met mij gaat en zegt dat ze tijd voor mij heeft voor een homeopathisch consult. Ik had aangegeven dat ik opensta voor eventuele homeopathische ondersteuning. Ik ben superblij dat ze belt.

De praktijk is niet ver van het ziekenhuis vandaan en gelukkig zijn de onderzoeken in het ziekenhuis afgerond en is alles prima in orde. Niet veel later loop ik de praktijk binnen. Veronique wacht mij op en vraagt of ik alleen naar binnen kom. Roger mag zich in de wachtruimte met wat vrouwentijdschrijften en geboortekaartjes vermaken.

Overtijd lopen en de psychologische reden daarachter

Veronique legt uit waarom ik hier alleen zit. Er kan een reden zijn waarom ik overtijd loop en dat hoeft blijkbaar niet een lichamelijke reden te zijn. Wat zij mij vervolgens vertelt klinkt heel logisch. Het blijkt dus te zijn als je problemen of zorgen hebt omtrent je bevalling, zwangerschap, kindje, je relatie, familie dat je dus onbewust je bevalling tegen kan houden.

Veronique wilt er achter komen wat er bij mij speelt, zodat zij mij kan helpen een ingeleide bevalling te voorkomen. De intentie van Veronique is dat ik mij helemaal kan openstellen en sommige vrouwen kunnen dat niet met hun partner erbij of wellicht speelt er iets in de relatie. Dat is bij mij niet het geval, maar ik snap haar reden heel goed.

De eerste 5 minuten kan ik niks bedenken, gewoon helemaal niks. Alles is geregeld, alles staat klaar, ik ben happy, mijn relatie is goed. Kortom: Ik kan niet wachten om ons zoontje de wereld in te begeleiden. Veronique stelt nog een paar specifieke vragen en dan komt daar het antwoord…

Wil je weten wat mijn antwoord was en hoe het consult bij Veronique afliep? Lees deel 2 van mijn bevallingsverhaal.

Heb jij een verloskundige met een specialisme?

Tagged: bevalling, CTG, echo, geboortekliniek, Homeopaat, overtijd, overtijd lopen, psychologisch, verloskundige, ziekenhuis