Roger belt Margreeth op met de weeëninformatie en de mededeling dat we à  la direct gaan rijden. Margreeth staat nogal perplex en zegt: “Jeetje dat is snel zeg, ga maar gauw, ik kom er ook aan. Oh ja vinden jullie het nog goed als ik Leanne de stagiaire meeneem.”  “Ja hoor, natuurlijk” geef ik aan.

Roger vliegt met het koffertje in zijn hand naar de auto om deze alvast voor te rijden uit de garage. Ik loop er iets rustiger achteraan, rennen leek mij niet echt handig met een dikke buik en weeën die zich elk moment weer kunnen aandienen.

Als we in de auto zitten geef ik Roger even een snelle preek. “Eén ding! Ik heb alles onder controle, ik ben rustig en ik verwacht dat jij dat ook bent!” Roger vindt het onbegrijpelijk dat ik zo kalm ben. “Straks beval je in de auto” zegt hij gespannen. “Nee joh, dat gebeurt heus niet” zeg ik lachend. Ik denk dat Roger pas weer rustig kan ademhalen als we in de geboortekliniek zijn en hij zeker weet dat hij niet de baby zelf ter wereld hoeft te brengen.

“Schiet op, ik ga hier echt niet op de stoep bevallen!”

Gelukkig is het nacht en is het lekker rustig op de weg, zodat we in één keer kunnen doorrijden. Normaal heb ik veel praatjes, maar de heftige weeën die ik elke 3 minuten voel doen mij behoorlijke indammen. Weeën in de auto oké, maar over een drempel rijden? Dat is zooooo niet fijn! Gelukkig komen we er niet veel tegen onderweg.

Tussendoor bel en app ik snel met familie, vrienden en de geboortekliniek om die op de hoogte te stellen. In de geboortekliniek zijn er 2 speciale verloskamers naast de andere standaard verloskamers. Wil ik dat mijn wens uitkomt dan moet één van die 2 kamers vrij zijn. Dat is dus ook het eerste wat ik vraag. Gelukkig er is een kamer vrij!

Na 10 minuten rijden zie ik het ziekenhuis in mijn ooghoek, een opluchting voor ons allebei. Roger dropt mij voor de ingang en parkeert snel de auto. Al weeopvangend bel ik aan bij het Westeinde ziekenhuis, waar de geboortekliniek gevestigd is, zodat de gesloten deur open gedaan kan worden. Jemig het lijkt wel een eeuwigheid te duren en de drang om hier en nu te bevallen wordt heel sterk nu. Mijn baby zit flink te duwen en het lijkt wel alsof hij er nu uitkomt en dat is nou niet de bevalling die ik in gedachten had. “Schiet op, ik ga hier echt niet op de stoep bevallen” denk ik hardop. Een beveiliger doet vriendelijk de deur open.

“Wat een verademing!”

Roger komt aangerend en ondersteunt mij terwijl hij het muntje voor de rolstoel uit zijn zak vist. Een muntje wat hij al weken bij zich draagt op advies van de verloskundige. Een rolstoel vind ik eerst wat lichtelijk overdreven, maar Roger wil zo snel mogelijk naar de verloskamer. En eigenlijk is het ook wel fijn.

We pakken de lift naar de 12de  etage en er stapt ook een vriendelijke blonde dame in. Ze bekijkt vrolijk het tafereel wat er toch wel komisch uitziet en wenst ons heel veel succes.

Na al het gehaast en gestress komen we eindelijk om 00:20 uur aan in de sfeervolle en rustgevende verloskamer van de geboortekliniek. Wat een verademing! Ik kom binnen en een heerlijke verfrissende geur verspreidt zich in de kamer vanuit het aromalampje die de medewerkers gelijk aan hadden gezet nadat ik gebeld had. De kamer is groot en van alle gemakken voorzien. En ja hoor daar staat ie…een heerlijk groot bad!

Toch duik ik niet gelijk het bad in. Ik besluit het mezelf even gemakkelijk te maken op bed en wacht op Margreeth en Leanne. Een medewerkster van de geboortekliniek is wel zo lief om het bad alvast te vullen.

“Met deze mensen om mij heen weet ik dat ik de beste steun om mij heen heb om straks van mijn kindje te bevallen”

Ik kijk naar Roger en ik zie dat er ook een rust over hem heen valt. Hij weet dat ik en de baby nu in goede handen zijn en dat geeft hem een fijn gevoel. De weeën volgen elkaar vrij snel op. Toch voel ik me kalm en keer ik steeds meer naar binnen. Het gaat automatisch en het voelt zo fijn en zo natuurlijk. Margreeth en Leanne komen binnen, wat een lieverds zijn het toch. Ze zijn zo ontzettend lief voor mij, rustig en passen zich volledig aan. Alles maar dan ook alles, nou ja behalve de weeën dan, verloopt kalm.

Mijn ouders en zussen zijn ook inmiddels aangekomen bij de geboortekliniek. Mijn moeder komt binnenlopen. Mijn moeder kan net zoals ik flink wat praatjes maken, maar ik zie dat ook zij bij binnenkomst één en al rust uitstraalt.  Wat ben ik blij dat ze er is. Met deze mensen om mij heen weet ik dat ik de beste steun om mij heen heb om straks van mijn kindje te bevallen.

Volgende week maandag deel 5 van mijn bevallingsverhaal! Hoe lang zal ik over de bevalling doen en komt mijn wens om in bad te bevallen uit?

Wie waren bij jouw bevalling aanwezig? Vond je het fijn of toch te druk?

Tagged: badbevalling, bevallingsverhaal, geboortekliniek, waterbevalling, weeën, ziekenhuis