2 weken geleden had Ryan een hele nare griep. Normaal gesproken gaat hij op maandag en woensdag naar het kinderdagverblijf. Maar als mijn kind zo ziek is, verkrijg ik het niet over mijn hart om hem naar het dagverblijf te brengen. Dan laat ik hem lekker thuis en vertroetel ik hem helemaal.

Ik kan dit gelukkig makkelijk doen, zonder verantwoording af te leggen aan een baas, want ik ben mijn eigen baas.  Ryan zat totaal niet lekker in zijn vel en had naar mijn idee geen griep, maar iets anders. Hij had pijnscheuten in zijn mond en tong, zijn tong werd zo rood als een aardbei met kleine witte stipjes erop.  Het bleek Roodvonk te zijn. Heel vervelend, maar niks ernstigs.

Het liep allemaal gewoon rond op het dagverblijf

Ik besloot om het dagverblijf te bellen om dit door te geven, zodat ze in de gaten kunnen houden of er andere kindjes zijn die dit ook hebben.  De leidster zei dat er op dit moment heel veel kindjes zijn met griep, buikgriep, de 5de ziekte, de 6de ziekte. Het liep allemaal gewoon rond op het dagverblijf.

Het is mij inderdaad opgevallen dat veel zieke kindjes alsnog gebracht worden. Ik vind dat eigenlijk altijd heel erg zielig. Als je ontzettend ziek bent, wil je toch het liefst in bed liggen of op de bank bij mama of papa liggen.

“Sorry ik kan niet komen vanwege mijn werk”

Van een betrouwbare bron die op een ander kinderdagverblijf werkt hoor ik dat zij vaak doodzieke kindjes opvangt, waarvan zij denkt dat ze eigenlijk thuis moeten uitzieken. Ouders die ’s ochtends een zetpil geven, waardoor de verhoging of koorts zakt en hun kind dan snel naar het kinderdagverblijf brengen, in de hoop dat de leidster het dan niet merkt.

Als dan even later blijkt dat het kindje eigenlijk ontzettend ziek is en de ouders worden gebeld krijgt ze regelmatig te horen. “Sorry ik kan niet komen vanwege mijn werk”

Ik kan begrijpen dat je ook een verantwoordelijkheid naar je werk hebt

Ik kan zeggen: “Schandalig, dat doe je je kind toch niet aan”. Maar dat zeg ik niet. Ik kan begrijpen dat je ook een verantwoordelijkheid naar je werk hebt. Ik vind wel dat een werkgever coulant hierin moet zijn en er zijn natuurlijk ook wetten voor. Maar als je regelmatig een ziek kind hebt, begrijp ik dat je in een tweestrijd komt.

Eigenlijk is dit in Nederland redelijk slecht geregeld als je het bijvoorbeeld vergelijkt met Zweden.

Hoe zit dat in Nederland
Als je niemand anders kan regelen, hetzij een opa/oma/oppas om je kindje op te vangen kun je 1 dag gebruik maken van het calamiteitenverlof, kan soms uitgebreid worden maar dat hangt van de ernst van de situatie af. Daarna kan het eventueel overgaan in kortdurend zorgverlof, maar dan moet je echt kunnen aantonen dat dit nodig is.

Hoe zit dat in Zweden
Zorg dat je zit, want je slaat steil achterover. Bij een ziek kind mag je per jaar maximaal 120 dagen thuisblijven tegen 80% van je loon. Dit mag elk jaar tot je kind 12 jaar oud is. De 120 dagen mag je delen met je partner.

Voor de kindjes en de ouders is dit natuurlijk super. Een werkgever zal hier waarschijnlijk iets minder blij mee zijn.

Wat vind jij, wel of niet in Nederland? En waarom wel/niet?

Tagged: kinderdagverblijf, nederland, ziek kind, ziekte, ziektedagen, zweden